Вебінар "Як боротися з вірусами? – потрібно знати як вони діють" для школярів в рамках онлайн ІТ-школи

1 березня 2024, 15:03

В сучасному світі кібератаки стають все більш складними та розповсюдженими. Віруси можуть поширюватися через мережі, використовуючи різноманітні вектори атаки, завдати значної шкоди комп'ютерним системам, включаючи пошкодження файлів, втрату даних та навіть втрату контролю над системою.

В рамках Школи майбутнього ІТ фахівця для майбутніх абітурієнтів проводено професором кафедри комп'ютерних систем, мереж та кібербезпеки Валерієм Лахно, доктором технічних наук, професором, гарантом освітньої програми "Кібербезпека та захист інформації" ще один вебінар на тему "Як боротися з вірусами? – потрібно знати як вони діють".

Валерій Лахно розпочав з самих головних понять, що таке комп'ютерні віруси і кібербезпека та захист інформації вцілому, оскільки саме віруси становлять серйозну загрозу для інформаційної безпеки сьогодні, вони можуть пошкодити файлову систему, вкрасти конфіденційні дані тощо. Майбутні абітурієнти змогли дізнатись під час вебінару: як діють віруси, методи їх поширенння та можливі наслідки, практичні поради щодо запобігання і виявлення вірусів, як боротися з вірусами, щоб вони не завдали шкоди.

  

Випускники закладів освіти з різних куточків України, які приєднались до вебінару мали значну зацікавленість та після завершення активно долучились до обговорення. 

Знання як діють віруси та як з ними боротися є важливими в сучасних умовах для захисту особистих  і робочих даних, комп'ютерних систем, мереж і держави вцілому, а отже і вибір майбутньої спеціальності очевидний - спеціальність 125 "Кібербезпека та захист інформації"

 

Дмитро Касаткін,
 завідувач кафедри комп'ютерних систем,
мереж та кібербезпеки

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook