Флешмоб до 210-річчя народження Тараса Шевченка: вшанування пам’яті Великого Кобзаря

11 березня 2024, 10:36

Доброю традицією в нашому університеті є вшанування пам´яті Тараса Григоровича Шевченка у річницю його народження і проведення Шевченківських читань. 9 березня 2024 року виповнюється 210 років від дня народження Тараса Григоровича. Він був не лише видатним поетом та художником, а й справжнім патріотом, який оспівував рідну землю.

Студенти факультету інформаційних технологій традиційно долучились до святкувань та вшанування пам’яті поета.

На Алеї Слави нашого університету відбувся флешмоб, який став особливою подією для всієї університетської родини. Студенти втілили свою любов до мови, культури та традицій, об'єднавшись живим коридором з 210 рушників. Основною метою флешмобу було не лише привернути увагу до творчості великого Кобзаря, а й показати, що сучасні технології та інновації можуть слугувати важливим інструментом для популяризації національної спадщини.

До читання Шевченкової поезії долучились і студенти факультету інформаційних технологій. Студентка 1 курсу освітньої програми “Економічна кібернетика” Сніжана Маркелова продекламувала вірш “Маленькій Мар’яні”, що вперше був опублікований в журналі «Нова громада» за копією з рукописної збірки «Три літа» ще у 1906 році.

Цей захід вразив не лише своєю творчістю, але і визнанням цінностей, які несе спадщина великого Кобзаря. Молодь університету дала власний внесок у збереження культурної спадщини та відзначення великих подій. Нехай цей день залишиться в серцях нас усіх, нагадуючи про важливість національної ідентичності та об'єднання в сучасному світі.

 

Сніжана Маркелова,
студентка факультету інформаційних технологій
Валентина Корольчук,
заступник декана факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook