Факультет ІТ підводить підсумки першого етапу Всеукраїнських студентських олімпіад

28 березня 2024, 14:54

Протягом березня місяця на факультеті ІТ відбулися студентські олімпіади з спеціальностей, освітніх програм та навчальних дисциплін. 26 лютого 2024 року студенти 2, 3, та 4 курсів, а також магістри освітніх програм «Економічна кібернетика» та «Цифрова економіка» активно взяли участь у I турі Всеукраїнської студентської олімпіади з економічної кібернетики.
У програмі олімпіади були представлені завдання з основних дисциплін спеціальності 051 "Економіка", включаючи "Економікс", "Теорія ймовірностей та математична статистика", "Економіко-математичні методи та моделі", "Дослідження операцій", та "Моделювання економіки". Також були представлені творчі завдання із загальної логіки та теорії прийняття рішень.

Призові місця на першому етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з економічної кібернетики з освітньої програми «Економічна кібернетика» розподілились таким чином:
Перше місце – Юрій Кравченко, студент другого (магістерського) рівня,
Друге місце – Оверченко Максим, студент 3-го курсу,
Третє місце – Задорожнюк Ганна, студентка 2-го курсу,
Результати першого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з освітньої програми "Цифрова економіка":
Перше місце – Олександр Лісучевський, студент 3-го курсу,
Друге місце – Шумська Софія, студентка 3-го курсу,
Третє місце – Терлецька Ілона, студентка 2-го курсу.

Для проведення І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з Інформатики для економічних спеціальностей, яка проводилась цього року дистанційно, було створено електронний навчальний курс з можливістю самореєстрації студентів, здійснено розсилку запрошень учасникам та забезпечено онлайн підтримку основних процесів проведення олімпіад від реєстрації учасників до «видачі» відзнак та дипломів.
До участі в олімпіаді зареєструвалось 16 студентів, з них: 3 студенти з факультету інформаційних технологій та 13 студентів з економічного факультету. Також викладачі представили учасникам короткий огляд завдань олімпіади. Всього за 3 години студентам пропонувалось виконати 4 завдання і кожен з авторів завдань наголосив на особливостях їх реалізації. Студенти мали змогу задати уточнюючі запитання чи написати їх у чаті.

Зображення, що містить текст, програмне забезпечення, Веб-сайт, Веб-сторінка

Автоматично згенерований опис

В результаті, жодне завдання не лишилось поза увагою учасників олімпіади. Але студенти здали на перевірку різну кількість завдань, у процесі їх розв’язування продемонстрували різні підходи, були подані й часткові рішення. Все це вплинуло на остаточні результати та визначення переможців. Отже, вітаємо переможців олімпіади з інформатики для економічних спеціальностей 2024 та їх керівників: І місце виборола студентка І курсу економічного факультету (освітня програма: Фінанси, банківська справа) Іваненко Анна Олександрівна; ІІ місце поділили між собою студенти ІІ курсу факультету інформаційних технологій - Дворник Борис Борисович (освітня програма: Економічна кібернетика);Терлецька Ілона Олегівна (освітня програма: Цифрова економіка).

Вже кілька років поспіль колектив кафедри інформаційних систем і технологій проводить Всеукраїнську студентську олімпіаду з інформатики для технічних спеціальностей та продовжує створювати здобувачам освіти умови для виявлення рівня їх здобутих знань і навичок, їх творчого застосування в такому виді змагань. Так, було проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади у змішаному форматі у якій прийняли активну участь студенти спеціальностей 121 “Інженерія програмного забезпечення”, 122 “Комп’ютерні науки”, 125 “Кібербезпека” та 126 “Інформаційні системи та технології”. Усі охочі студенти 1-3 курсів мали можливість перевірити свої знання та вміння, адже частина з них була присутня в аудиторії, а інші долучились в онлайн режимі.

Зображення, що містить у приміщенні, текст, комп’ютер, Персональний комп’ютер

Автоматично згенерований опис

Учасники олімпіади мали продемонструвати знання та вміння використовувати Microsoft Office для розв’язування нестандартних завдань, що пов’язано зі сферою інформаційних технологій. Студенти, випробовуючи свої в такому олімпіадному завданні, могли отримати максимальних 80 балів за розв’язання 4 завдань протягом 1 години 30 хвилин.

Зображення, що містить Мультимедійне програмне забезпечення, програмне забезпечення, знімок екрана, Веб-сайт

Автоматично згенерований опис

Усі учасники олімпіади за результатами участі в олімпіаді отримали відповідні сертифікати, а головне продемонстрували свої знання, вміння, а також застосування нестандартного та творчого підходу до вирішення олімпіадних завдань.
А за результатами виконаних завдань визначено переможців І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з інформатики для технічних спеціальностей:
1 місце - Білич Мілана Сергіївна, студентка 2 курс спеціальності 125 "Кібербезпека"
2 місце - Опря Артем Олександрович, студент 2 курсу скороченого терміну навчання спеціальності 121 "Інженерія програмного забезпечення"
3 місце - Троян Олександр, студент 2 курсу спеціальності 121 "Інженерія програмного забезпечення"

Кафедрою комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки було проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади серед студентів факультету інформаційних технологій зі спеціальностей 123 Комп’ютерна інженерія. За підсумками роботи журі було визначено переможців. І місцеМіхеєв Богдан Єгорович; 2 місцеГоловатюк Павло Євгенович; 3 місце Гойда Іван Сергійович.

Зображення, що містить текст, Мультимедійне програмне забезпечення, програмне забезпечення, Обличчя людини

Автоматично згенерований опис

11 березня 2024 року кафедрою комп'ютерних наук проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальностями: 121 – Інженерія програмного забезпечення, 122 – Комп’ютерні науки.
Олімпіада тривала 1,5 години. За цей час студенти мали пройти тестування з 30 питань та розв’язати 3 задачі. Максимальна кількість балів – 45.
Для спеціальності Інженерія програмного забезпечення питання були з дисциплін:

  • «Програмування»;
  • «Об’єктно-орієнтоване програмування»;
  • «Алгоритми і структури даних»;
  • «Організація баз даних»;
  • «Комп’ютерна дискретна математика»;
  • «Архітектура програмних систем».

Для спеціальності Комп’ютерні науки питання були з дисциплін:

  • «Програмування»;
  • «Об’єктно-орієнтоване програмування»;
  • «Організація баз даних»;
  • «Дискретна математика»;
  • «Чисельні методи»;
  • «Операційні системи».

З кожної спеціальності приймали участь 21 студент.
Перші три місця за спеціальністю Інженерія програмного забезпечення розподілились наступним чином:

  • Васильєв Олександр Олександрович 42,42
  • Юрченко Іван Сергійович 42,25
  • Кармазіна Наталія Олегівна 41,00

    Перші три місця за спеціальністю Комп’ютерні науки вибороли:
  • Саяпіна Марія Сергіївна 39,83
  • Врублевський Олексій Сергійович 39,50
  • Пухальський Олександр Вадимович 38,00

Тож, підводимо підсумки: факультет провів олімпіади за 4 спеціальностями, двома освітніми програмами та двома навчальними дисциплінами. Загалом в усіх олімпіадах взяли участь понад 180 осіб. Переможці на Вченій раді факультету інформаційних технологій були нагороджені грамотами від ректора НУБІП України

Головне – не перемога, важлива – участь, активність, бажання підкорювати нові вершини!! Вітаємо переможців!

 

Клименко Наталія, заступник декана факультету

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook