Викладачі факультету інформаційних технологій підвищують кваліфікацію працівників центрів професійно-технічної освіти з дистанційного навчання

25 грудня 2015 року

     З 25 грудня 2015 року впродовж двох днів на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості підвищували свою кваліфікацію педагогічні працівники ЦПТО ДСЗ. Навчання відбувалося у рамках педагогічного експерименту «Запровадження технологій дистанційного навчання для забезпечення доступності та якості професійного навчання дорослого населення». Тема дводенного спілкування – «Організація дистанційного навчання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості: ресурсне забезпечення».

  

      Під час навчання учасники взяли участь у практичних заняттях, які стосуються окремих аспектів практики впровадження дистанційного навчання. Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри інформаційних і дистанційних технологій Національного університету біоресурсів та природокористування України (м.Київ) Дмитро Касаткін слухачам семінару запропонував тему «Організація навчальних телекомунікаційних проектів за допомогою технологій відеоконференцзв’язку, вебінарів тощо».

   

  

     Заняття «Оцінювання результатів тестування з використанням засобів Мооdle» провів Олександр Старовєров, начальник відділу дистанційного навчання навчально-наукового інституту заочно-дистанційного навчання Національного університету водного господарства та природокористування. 

     Начальник Відділу навчальних закладів Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Наталія Шевченко підкреслила важливість вдосконалення системи професійного навчання безробітних та запровадження новітніх інформаційних технологій. Вона також зазначила, що за результатами експерименту буде визначено та здійснено першочергові заходи щодо практичного використання дистанційних методів, у першу чергу для професійного навчання учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, людей з особливими потребами.
       Проведено апробацію web-орієнтованої системи підтримки навчального процесу вільного доступу Mооdle та платформи дистанційного навчання «Віртуальний університет». На базі сайту РЦПТО ДСЗ створено платформу для проведення відеоконференцій та вебінарів. Викладачі мають можливість проводити відеоуроки у режимі он-лайн як для слухачів, що знаходяться у відділеннях навчального закладу, так і в інших регіональних центрах зайнятості.
     Гості ознайомилися із матеріально-технічною базою Рівненського та Олександрійського навчальних відділень, діяльністю Ресурсного центру інформаційно-комунікаційних технологій, методичним забезпеченням навчального процесу.
     Директор РЦПТО ДСЗ Володимир Псюк висловив упевненість, що запровадження дистанційних технологій професійного навчання допоможе службі зайнятості оперативніше та якісніше сприяти безробітним у поверненні до продуктивної зайнятості.

 Дмитро Касаткін,
д
оцент кафедри інформаційних та дистанційних технологій

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook