На зборах трудового колективу факультету інформаційних технологій обговорили і затвердили звіт декана за 2015 рік

4 лютого 2016, 10:09

   3 лютого на зборах трудового колективу факультету інформаційних технологій, у яких взяв участь ректор університету Станіслав Ніколаєнко, звіт за 2015 рік представила декан Олена Глазунова.

     Аналіз роботи факультету декан розпочала з інновацій. Серед перспективних підрозділів – центр електронного дорадництва, лабораторія «ТІ – академія Microsoft+» та «Академія Cisco». Та, на жаль, з приміщеннями для занять на факультеті великі проблеми, тому викладачі змушені використовувати аудиторії в 10-му навчальному копусі спільно з факультетом аграрного менеджменту.

 

     Проблемою є і кадрове забезпечення. Це пов’язано зі специфікою факультету, адже студенти з гарною підготовкою влаштовуються на роботу з високою заробітною платою, а тому не лишаються на кафедрах. Та в звітному році і в цьому напрямку є позитивні зрушення – прийшли нові викладачі. Колектив достатньо молодий – середній вік складає 40 років.

     Ліцензовано два напрями підготовки – «Програмна інженерія» і «Комп’ютерна інженерія»ще за дома – «Інформаційні технології» і «Математичні моделі та ІТ в економіці» - набрано перших аспірантів
     У 2015 році атестовано 17 електронних курсів, тоді як у 2014 році ця цифра складала 9. Крім того, на факультеті започатковано курси, де навчають правильно використовувати ці електронні курси.

     Завдяки активній співпраці з радою роботодавців факультету 2015 став роком прориву у співробітництві з різними ІТ-компаніями. Серед них Microsoft (підписано угоду, компанія безкоштовно надала програмне забезпечення, працює лабораторія), ІВМ, Intel, Cisco, Unplag, 1C: Проком (створено спільну лабораторію, проходять практичне навчання студенти) та інші.

     Олена Глазунова закликала колег активніше співпрацювати з центрами сертифікованого навчання, адже тоді студенти разом з дипломом отримуватимуть і професійний сертифікат, що допоможе їм конкурувати на сучасному ринку праці.

     Спостерігається збільшення контингенту студентів, причому якщо на бакалаврат за державним замовленням прийшли 80 студентів, то на контракт – 54. Причому, навчатися, за словами декана, на факультет приходять молоді люди з дуже гарною підготовкою. Тому сподівання вступників потрібно виправдовувати і постійно підвищувати якість навчання. Проведене серед студентів соціологічне опитування показало, що 55% вважають якість навчання середньою, і лише 36% - високою. Картина не краща. Наприкінці семестру провели ще одне схоже опитування вже в контексті окремих дисциплін. У результаті, зроблені окремі висновки стосовно роботи лекторів та доступності навчальних курсів.

     Науковці факультету у 2015 році виконували 3 наукові теми і 1 – ініціативну, провели 2 конференції, 16 майстер-класів. У НПП факультету високі показники Гірша по версії Google Shcolar, та поки що низькі по Scopus. На ІІ етапі олімпіади з програмування студенти факультету потрапили на світовий фінал і були першими на фіналах українських. Серед здобутків колективу і золота медаль «Агро – 2015».

     Стосовно міжнародної діяльності факультету, то її треба активізувати: зараз тут навчається лише 3 іноземці (що можна пояснити високими вимогами) і немає програм навчання за подвійними дипломами. Викладачі факультету в минулому році брали участь у міжнародних симпозіумі і конференції, за сприяння випускника факультету розпочато співпрацю з ФОА ООН.
     Найбільш перспективними напрямами роботи у 2016 році Олена Глазунова назвала подальше впровадження системи електронного дорадництва і проекту-інкубатора «Аграрні ініціативи». Факультет повинен показати, що його науковці займаються реальними ІТ-напрямками для розвитку аграрної галузі.

 

     У обговоренні звіту взяли участь заступники декана факультету інформаційних технологій Наталія КлименкоОлексій Ткаченко, керівник центру дистанційних технологій навчання Максим Мокрієв, завідувачі кафедр інформаційних систем Михайло Швиденко, комп’ютерних систем і мереж Михайло Васюхін і комп’ютерних наук Белла Голуб.

     

     

     

     Ректор Станіслав Ніколаєнко відмітив, що галузь якою опікується університет, виявилася найбільш живою в країні, тому фахівці, яких він випускає, суспільству дуже потрібні. І, незважаючи на скруту в країні, наш виш набуває динамізму. В чому величезна роль і факультету інформаційних технологій. Особливо перспективним напрямом є дистанційне навчання.
    Сьогодні НУБіП перший в країні за співвідношенням ліцензованого обсягу і держзамовлення. Тому навчатися сюди приходять кращі молоді люди. Інтелектуальний потенціал нашого народу – величезний, нам потрібно його реалізовувати.Оприлюднено критерії для надання статусу та підтвердження національного навчального закладу, яким мусимо відповідати. Тому стишувати темп не можна.

     Станіслав Ніколаєнко висловив побажання, щоб факультет більш інтенсивно шукав місце в інформаційній складовій економіки та залишався координатором і керівником впровадження інформаційних технологій в університеті. Потрібно поліпшувати навчально-виховний процес і поєднувати його з інноваційним, посилити увагу до молоді. За всіма ознаками світ знаходиться на порозі четвертої промислової революції, тому роль ІТ-фахівців величезна і роботи для викладачів і науковців факультету ще дуже багато, наголосив ректор.

     Збори затвердили звіт декана Олени Глазунової за 2015 рік.

    Також відкритим голосуванням було обрано делегатів на конференцію трудового колективу університету, а саме: Ткаченко О.М., Швиденко М.З., Глазунова О.Г., Клименко Н.А., Васюхін М.І.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook