Студенти-кібернетики поринули в історію та сьогодення своєї спеціальності

23 березня 2016 року
Інститут кібернетики імені В.М. Глушкова

      Інститут кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України – широко відомий в Україні та за її межами науковий центр із вирішення фундаментальних і прикладних проблем інформатики та обчислювальної техніки, впровадження їхніх методів і засобів у різні сфери людської діяльності.
         23 березня 2016 року студенти ІІ курсу спеціальності «Економічна кібернетика» разом з наставником Тетяною Волошиною за сприяння завідувача кафедри комп’ютерних систем і мереж Михайла Васюхіна мали можливість відвідати Інститут кібернетики імені В.М. Глушкова.

  

     Завдяки цікавій розповіді дочки видатного науковця Віри Глушкової студенти поринули у роки діяльності Інституту, де проводились глибокі теоретичні дослідження в галузі теорії оптимізації, абстрактної та прикладної теорії автоматів, теорії дискретних перетворювачів, теорії штучного інтелекту, теорії програмування.

 

     Співробітники Інституту кібернетики розповіли також  про історію розвитку обчислювальної техніки та суперкомп’ютерів в Україні, а також про архітектурні особливості, виробничі потужності СКІТ-4 та запросили оглянути обчислювальний комплекс СКІТ-4 (28-вузловий кластер на багатоядерних процесорах Intel Xeon E5-2600) і кабінет-музей В.М. Глушкова.

 

Наталія Клименко,
заступник декана з навчальної і виховної роботи

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook