НА ФАКУЛЬТЕТІ АКТИВНО ПРОВЕДЕНА ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА З ВИПУСКНИКАМИ ШКІЛ, ЯКІ ПРИЙМАЛИ УЧАСТЬ У ЗОВНІШНЬОМУ НЕЗАЛЕЖНОМУ ТЕСТУВАННІ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ І ЛІТЕРАТУРИ

13 травня 2016 року
     Виконуючи розпорядження ректора «Про забезпечення професійно-орієнтаційної роботи та з метою інформування потенційних вступників загальноосвітніх шкіл, які складають зовнішнє незалежне оцінювання у 2016 р» (від 12.04.2016 року № 9) викладачі факультету активно провели профорієнтаційну роботу біля пунктів складання ЗНО.
     Факультет інформаційних технологій  був закріплений за м. Біла Церква, Білоцерківським районом Київської області, а також Печерським районом м. Києва. ЗНО з української мови та літератури у випускників проводили 5 травня 2016 року. Викладачі факультету інформаційних технологій  проводили заходи з профорієнтації згідно визначеного деканатом плану та поданих завідувачами кафедр списків відповідальних осіб.
    5 травня 2016р. доцент кафедри комп’ютерних систем і мереж Гусєв Борис Семенович проводив профорієнтаційну роботу з випускниками шкіл, які приймали участь у зовнішньому незалежному тестуванні з української мови і літератури, що проводилось в приміщенні середньої загальноосвітньої школи №90 за адресою вул. Лаврська,2.
    Серед абітурієнтів та їх батьків було розповсюджено інформаційні матеріали, які стосувалися НУБіП України, вступу до університету. Було також надані інформаційні матеріали про факультет інформаційних технологій та спеціальності, за якими здійснюється підготовка студентів факультету.
  
   В ході співбесід з майбутніми абітурієнтами було виявлено, що значна частина опитаних абітурієнтів вже визначилася з напрямом майбутньої освіти. Частина випускників проявила інтерес до спеціальностей, за якими здійснюється підготовка студентів на факультеті інформаційних технологій.
 
     Від кафедри інформаційних систем доцент Сорока Петро Миколайович провів профорієнтаційну роботу з школярами, що складали іспит ЗНО, в Академії муніципального управління Печерського району міста Київ.
 
   
    Доцент кафедри інформаційних систем, Харченко Володимир Віталійович запросив на навчання до НУБіП України учнів одинадцятих класів Бобровицької ЗОШ I-III ступенів, м. Бобровиця Чернігівської області.
    Володимир Віталійович ознайомив майбутніх абітурієнтів із структурою університету, особливостями вступної кампанії 2016 р, наявними спеціальностями, вартістю навчання, культурно-масовою та спортивною діяльністю в університеті.
     Окремо спинився В.В. Харченко на підготовці студентів спеціальності «Економіка (Економічна кібернетика)», «Інженерія програмного забезпечення», «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» та «Комп’ютерна інженерія» зазначивши всі переваги навчання нафакультеті інформаційних технологій. Особливо зацікавилися учні навчанням в англомовних групах, можливістю проходження практики на підприємствах України та за кордоном і наявністю міжнародних програм обміну студентами.
 
   Особливої уваги заслуговує активна та розгалужена профорієнтаційна робота представників кафедри інформаційних та дистанційних технологій. Так, завідувач кафедри, доцент Попов Олександр Євгенійович відвідав з профорієнтаційною роботою загальноосвітній навчальний заклад I-III ступенів «Середня загальноосвітня школа №133» Печерського району м. Києва, де зібралися на тестування випускники багатьох столичних шкіл. Випускникам було надано вичерпну інформацію про Національний університет біоресурсів і природокористування України, агітаційні матеріали.  
      Основний акцент було зроблено на перевагах, що пропонує студентам факультет інформаційних технологій. Хоча під час розмови учні казали про навчання у Польщі, але виявили зацікавленість та бажання дізнатися більше про вищий навчальний заклад, щоб зробити остаточний професійний вибір.
    Доцент кафедри Попрозман Наталія Василівна проводила профорієнтаційну роботу у середній загальноосвітній школі № 84 (м. Київ). У день проведення ЗНО хвилювання звісно переповнювало молодь щодо здачі іспиту та майбутніх отриманих балів, проте це завадило активно цікавитись інформацією про спеціальності НУБІПУ, форми та ціну навчання по кожній із названих спеціальностей.
 
    Доцент кафедри інформаційних та дистанційних технологій Касаткін Дмитро Юрійович разом з колегами асистентом кафедри комп’ютерних наук Блозвою Андрієм Ігоровичем та старшим викладачем кафедри інформаційних систем Касаткіною Ольгою Михайлівною провели у школах, коледжах та гімназіях м. Біла Церква зустрічі з школярами та їх батьками перед ЗНО та під час його проведення.
 
   5 травня 2016 р. перед школами можна було зустріти не тільки школярів, які були дуже схвильовані такою подією в їх житті, але і їх батьків та класних керівників. До речі, в них була не абияка зацікавленість напрямами та спеціальностями, які забезпечує факультет  інформаційних технологій. Студенти хочь і були зайняті підготовкою до іспитів однак з цікавості задавали багато питань. Алеж більше питань задавали батьки. Слід зауважити, що вони цікавилися не лише інформаціними технологіями але і іншими спеціальностями на які готує наш університет. Батьків хотіли почути також відповіді на питання щодо проживання, харчування, організації дозвілля студентів в НУБіП України.
  
 
  День був жаркий та насичений, але вдалося відвідати такі навчальні заклади м. Біла Церква та прорекламувати рідний університет:
- Білоцерківська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1
- Білоцерківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7
- Білоцерківська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №12 з поглибленим вивченням інформаційних технологій
- Білоцерківська спеціалізована природничо-математична школа І-ІІІ ступенів № 16 ім. М.О.Кириленка
- Білоцерківське навчально-виховне об'єднання "Перша Білоцерківська гімназія - школа І ступеня"
- Білоцерківський коледж фінансів, обліку та аудиту Національної академії статистики, обліку та аудиту Білоцерківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 11
 

 

      Бажаємо випускникам гідно пройти екзаменаційні випробування, а головне – зробити правильний вибір життєвого шляху. Чекаємо на нових студентів!
 
Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook