Вітання з Всесвітнім днем інформаційного суспільства!

17 травня 2016 року

   Вітаємо всіх із святом, яке сьогодні відмічає весь світ - "Всесвітній день телекомунікацій та інформаційного суспільства".

   Шановні колеги та студенти, бажаємо вам наснаги у роботі та навчанні, здоровя, успіхів та карєрного росту в галузі інформаційних технологій!

  Це професійне свято всіх програмістів, системних адміністраторів, інтернет-провайдерів, веб-дизайнерів, редакторів інтернет-видань і решти всіх людей, зайнятих у сфері інформаційних технологій. А мета цього свята – сприяти підвищенню рівня поінформованості про можливості, які може принести товариствам та країнам використання інтернету та інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), а також про шляхи подолання «цифрового розриву».


Історична довідка:

   Всесвітній день телекомунікацій
Святкувався щорічно 17 травня з 1969 на відзнаку заснування Міжнародного телекомунікаційного союзу і підписання Першої міжнародної телеграфної конвенції в 1865.

   Всесвітній день інформаційного суспільства
В листопаді 2005 Всесвітній саміт з питань інформаційного суспільства (ВСІС) закликав Генеральну Асамблею ООН проголосити 17 травня Всесвітнім днем інформаційного суспільства, щоб наголосити на важливості інформаційно-комунікаційних технологій і широкого кола питань інформаційного суспільства, піднятих ВСІС. Генеральна асомблея в березні 2006 прийняла резолюцію (A/RES/60/252) яка визначила, що Всесвітній день інформаційного суспільства буде святкуватися щорічно 17 травня.

   Всесвітній день телекомунікацій та інформаційного суспільства
В листопаді 2006 Повноважна конференція Міжнародного телекомунікаційного союзу в Анталії, Туреччина, вирішила святкувати обидва свята 17 травня як Всесвітній день телекомунікацій та інформаційного суспільства.

   Зважаючи на те що резолюції Генеральної асамблеї ООН мають статус вищий, ніж рішення конференцій Міжнародного телекомунікаційного союзу, легітимність відзначення свята як «Всесвітнього дня телекомунікацій та інформаційного суспільства» викликає сумніви.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook