24-28 листопада як «Тиждень правових знань НУБіП України»

1 грудня 2014 року

     З 24 по 28 листопада на юридичному факультеті проходив зініційований його колективом «Тиждень правових знань НУБіП України». Він узагальнював цілий ряд заходів, спрямованих на поглиблення знань та формування вмінь, правової культури у майбутніх юристів.
     Так, співробітниками кафедри адміністративного та фінансового права проведено круглий стіл «Актуальні питання практичного застосування новел законодавства, діяльності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, правоохороних органів, суду»
     З особливостями майбутньої професійної діяльності ознайомили студентство юридичного факультету запрошені гості – старший прокурор прокуратури Києво-Святошинського району Руслан Костельний, суддя апеляційного суду Київської області Людмила Сушко та старший юрисконсульт державного департаменту автомобільної інспекції України Тетяна Волошина. Вони також поділилися і професійним досвідом.
 

 

     Продовжила тиждень правових знань інтелектуальна гра «Брейн-ринг», організована кафедрою аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука. За звання переможця змагалися команди науково-педагогічних працівників «Правовики» та студентів «Феміда». Оцінювало командну роботу компетентне журі у складі проректора з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимира Курила, завідувача кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука Володимира Єрмоленка та доцента кафедри адміністративного та фінансового права Анатолія Долгополова. Не зважаючи на те, що гра проходила у форматі змагання, вдалося створити дружню та веселу атмосферу. Цікаві запитання додали активності обом командам. За результатами завзятої боротьби перемогу святкували гравці «Феміди».

     А вже 26 листопада старший викладач кафедри цивільного та господарського права Володимир Науменко разом зі студентами 4 курсу провели ділову гру «Судове засідання». Її основна мета – відтворити знання із дисципліни «Цивільний процес» і застосувати їх на практиці під час винесення вироку. У ході гри було відтворено судовий розгляд цивільної справи щодо спадкування. Студенти відчули себе у ролі судді, адвоката, прокурора та інших учасників цивільного процесу. Тож «студентський суд» прийняв рішення про визнання заповіту недійсним та розподіл спадкового майна.

    

    

    

      А завершила тиждень правових знань благодійна виставка-аукціон. Співробітниками кафедри цивільного та господарського права для студентів і викладачів університету, які перебувають у зоні АТО, зібрано і вже передано 6 тисяч 617 грн. у волонтерську службу при Головному військовому клінічному госпіталі.
     Висловлюємо подяку всім організаторам лотів для продажу. Зокрема, Олені Ярій за відвідування кінного клубу та урок верхової їзди, Олені Улютіній за майстер-клас із живопису, Людмилі Святченко за професійну фотосесію, Євгену Шульзі за відвідування кінотеатру та Олександру Світличному за фотороботи.

Марія Андріїшина
 

 

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook