Новітні технології в агрономії

24 квітня 2024 року

В рамках Спільної українсько – японської співпраці з питань стратегії відновлення сільського господарства України був підписаний Меморандум щодо співпраці Національного університету біоресурсів і природокористування України з компанією “Меbiol Incorporated”, Японія та компанією “Natural Fertilisers Limited”, Ірландія.

На запрошення Міністерства сільського господарства Японії та компанії “Меbiol Incorporated” завідувач кафедри рослинництва, професор Світлана Каленська та представники компанії “Natural Fertilisers Limited” з робочим візитом з 20 квітня знайомляться з досягненнями щодо впровадження в технології вирощування в закритому грунті нанорозмірної плівки.

 

Використання плівки в значній мірі дозволяє скоротити витрати води на вирощування культур, плівка забезпечує надходження до кореневої системи елементів живлення, в той же час блокуючи хід патогенним організмам.

 

Лозунг компанії “Меbiol Incorporated” полягає в тому щоб вирощувати овочі всюди і для всіх. Технологія не потребує грунту для вирощування культур і розміщувати теплиці можливо на любих територіях.

 

Передбачається, що Міністерство сільського господарства Японії погодить підписання проекту між НУБІП України і “Меbiol Incorporated” щодо співпраці та експериментального випробування технології в Україні. Компанія надає експериментальний зразок обладнання необхідного для проведення досліджень. Співпраця має бути стабільною та ефективною.

 

Світлана Каленська,

Завідувач кафедри рослинництва

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook